Roofvogels, observeren, gids, Spaanse Pyreneeen

Roofvogels observeren met gids

Selecteer uw B&B, hotel of vakantiehuis

De Spaanse Pyreneeen in het algemeen en Sobrarbe in het bijzonder is de ideale plek in Europa om roofvogels te spotten, observeren en fotograferen. Er zijn een aantal mogelijkheden om dit onder begeleiding van een engels (en soms zelfs nederlands) sprekende gids te doen. Zowel bij Ainsa, als hoger in de bergen bij Revilla (zie de excursie gieren spotten).

Tweemaal per week (op maandag en donderdag) worden de roofvogels gevoerd op een speciale voederplek net buiten Ainsa. Een imposant spektakel waar behalve rode en zwarte Wouwen, egyptische gieren (Alimoches) ook honderden vale gieren op af komen. En als deze hun buik vol hebben, is er daarna de kans om de zeldzame en beschermde lammergier te zien als deze voor de overgebleven botten komt.
De geur, de geluiden, honderden imposante gieren boven je hoofd en voor je met een spanwijdte van wel 2,5 meter, de elegante rode wouwen die als ware vliegkunstenaars hun portie vlees bemachtigen... Kortom, een spektakel wat je niet mag missen als je op vakantie bent in een roofvogelgebied als dit.
Er wordt verzameld bij het eco museum in het Kasteel van Ainsa, en het is noodzakelijk van tevoren even te bellen om je aan te melden (engels sprekende medewerksters).

Dit voeren kun je nog intenser beleven en beter fotograferen: vanuit een speciale gecamoufleerde hut binnen de gieren voerplaats. Dit is de ideale mogelijkheid om roofvogels en honderden gieren in actie te fotograferen. En als je geduld en geluk hebt, kun je ook de lammergier van dichtbij fotograferen.

Een andere manier om de roofvogels te zien is dmv een wandeling onder leiding van een gids naar een observatiepunt. Deze wandeling kun je ook zelf maken en staat beschreven. Maar als je meer wilt weten en leren over roofvogels, is het heel interessant om met een gids te doen. Je hebt hier een erg grote kans om ook Lammergieren te zien.

Aanmelden voor 1 van de 3 beschreven activiteiten kan met een telefoontje naar het Eco museum (in het Castillo van Ainsa). Er zijn engels sprekende medewerksters. Tel. (0034) 974 500 597.
Openingstijden van het Eco Museum: van 10.00 -14.00 uur en van 16.00 – 21.00 uur.
Vertrek voor de wandeling met een gids en normaal gesproken ook voor het observeren van het voeren is 10.00 uur ‘s morgens, maar check dit om misverstanden te voorkomen.

Wandeling onder begeleiding van gids €10,- per persoon (kinderen tot 5 jaar gratis)
Roofvogel voerplek bezoeken €10,- per persoon (kinderen tot 5 jaar gratis)
Fotograferen vanuit observatiehut €50,- per persoon.

Selecteer uw B&B, hotel of vakantiehuis

Top of the Pyrenees
4.6 out of 5 based on 857 user ratings.
Marvin's Music
Barokshop.com
Top of the Pyrenees
Marvin's Multimedia