Ainsa, Sobrarbe, hotel, vakantiehuis

Ainsa-Sobrarbe

Selecteer uw B&B, hotel of vakantiehuis

Aínsa is uitgeroepen tot kunsthistorisch monument en is de hoofdstad van de streek Sobrarbe. Er is een modern gedeelte met winkels en een oud centrum dat op de heuvel gebouwd is. De architectuur van het middeleeuwse oude centrum is het meest onvervalste en daardoor een van de mooiste plekken in de Pyreneeën van Aragón.

Aínsa kent zijn oorsprong in het jaar 724 toen de koning Garci Ximénes het veroverde op de Moren.

Het vestigingskasteel uit de 11de eeuw is onderdeel van de verdedigingslinie van de christelijke gebieden en was hiermee ook de kiem van het ontstaan van de stad die gedurende de middeleeuwen ommuurd werd. De bouw nam enkele eeuwen in beslag, het begon in de 11de eeuw en werd afgerond in de 17de eeuw.

De huidige aanblik van de stad is het resultaat van Felipe II die gelastte een burcht te bouwen om de belangrijkste gebieden in de Pyreneeën te versterken en Franse invallen te voorkomen.

Iedere dinsdag is er een markt beneden in Ainsa, naast streekproducten als olijven, kaas en olie wordt er vooral groente, fruit en kleding verkocht.

Restaurants
Boven in het oude centrum kunt u op diverse plaatsen uitgebreid lunchen of dineren. De herberg ‘La Mora de Nuei’ is een aanrader, net als het tapas restaurant ‘La Carasca’, of het theatrale "Callizo". Wilt u tussen de locals een hapje eten? Ga dan beneden in Ainsa naar bijv. Sanchez of Pirineos. Er zijn waarschijnlijk meer restaurants in Ainsa dan u tijdens 1 vakantie kunt uitproberen!

Musea
In de oude bovenstad vind je het ‘Museum van kunst en traditionele ambachten’ en in het kasteel van Ainsa is naast het ‘Bezoekerscentrum Geopark Pyreneeën’ ook het ‘Eco-museum’ gevestigd.

Deze excursie is gratis en op eigen gelegenheid te doen.

Het PDF E-book "Excursies in en om Sobrarbe" biedt gedetailleerdere beschrijvingen van deze en al onze andere excursies. Hoe er te komen, wat mee te nemen, en verdere adviezen en uitleg. 62 pagina's A4, een schat aan informatie.

Hiernaast bevat het boek een keur van de beste restaurants in Sobrarbe, wat beginnersspaans en een beknopte roofvogelgids.

U ontvangt dit E-book twv € 20,- gratis wanneer u een accommodatie via ons boekt, maar u kunt het ook bestellen door ons een e-mail te sturen (niet gratis).

Wat anderen vinden:

"PS: we hebben goed gebruik kunnen maken van jullie PDF boek! Top!"

"Veel dank voor je e-book: we hebben o.a. veel wandelingen in de prachtige natuur gemaakt en heerlijk gezwommen in het meer."

Selecteer uw B&B, hotel of vakantiehuis

Top of the Pyrenees
4.6 out of 5 based on 857 user ratings.
Marvin's Music
Barokshop.com
Top of the Pyrenees
Marvin's Multimedia