meerdaagse, trekking, wandeltocht, Spaanse Pyreneeen, ezel, kamperen, natuur

Meerdaagse (ezel)tocht

Selecteer uw B&B, hotel of vakantiehuis

Wil je op een onvergetelijk avontuur met het hele gezin?  In de ongerepte natuur wandelen, kamperen en in blokhutten slapen, en je ver van de bewoonde wereld wanen? Ervaar de intense schoonheid en puurheid van de bergen op een unieke manier tijdens een meerdaagse wandeltocht.

Je overnacht deels in blokhutten en kampeert bij zogenaamde Borda's; eeuwenoude schuilhutten in de bergen. Na iedere wandeldag vind je bij je overnachtingsplaats  alles wat je nodig hebt voor de avond en de nacht: een hangmat om te relaxen, tafel, stoelen en bij de borda tenten en al het overige kampeermateriaal. Een 2 pitsgaskookstel en alle ingredienten om alle maaltijden te koken zijn aanwezig. Evenals water, fris, bier en wijn. Het heet kamperen, maar het ontbreekt jullie aan niets... Groot voordeel is hierdoor, dat je ‘licht’ wandelt, je hoeft immers zelf geen kampeerspullen mee te dragen.

Bij de blokhutten wonen de eigenaren daarvan verderop op het terrein, en ’s avonds zullen zij met de hele familie een maaltijd bij een kampvuurtje bereiden, bijv. zelf gemaakte pizzas, gepofte aardappels of broodjes aan een stok boven het vuur roosteren. Een onvergetelijke ervaring voor de kinderen en voor de ouders genieten met een wijntje…

Bij de borda zijn jullie alleen in de natuur met jullie gezin. En als je ’s avonds laat stil bent, dan komen er regelmatig vossen, wilde zwijnen of dassen een kijkje nemen om te zien of er restjes voor ze zijn…

We bieden de mogelijkheid om deze trekkings met een ezel te doen: deze is als het ware je ‘rugzak op 4 poten’ en kan daarnaast ook nog 1 van de kinderen dragen als deze moe worden of te jong zijn om zelf de hele dag te wandelen. De kinderen vinden het geweldig om samen met hun nieuwe ezelvriend te wandelen en onderweg voor hem te zorgen.

De wandeldagen bestaan uit 3 a 4 wandeluren, waarbij je onderweg alle tijd kunt nemen voor een picknick. De picknick en de inhoud van de dagrugzakken (water, jasjes, zonnebrand, etc.) draagt de ezel.
De wandelingen zijn in de bergen, en door afwisselend terrein: langs velden, door bossen en langs riviertjes, altijd met prachtige vergezichten. De routes zijn duidelijk beschreven.

De ochtend van vertrek ontvang je alle informatie die je nodig hebt voor de wandeling. Jullie maken kennis met de ezel en leert hoe deze ‘werkt’, hoe je de bepakking en het pakzadel bevestigd etc. Ook bespreken we de route. Je krijgt de route uitgeschreven, getekend op een kaart en in de gps mee. Op deze manier wandel je zonder gids of andere mensen, waardoor je intens geniet van deze onvergetelijke ervaring!

Iedere dag is er bagagevervoer per 4x4 naar de nieuwe overnachtingsplaats. Er hoeft dus niet met zware trekkingrugzakken gewandeld te worden. De trekkings zijn volledig verzorgd: dus inclusief alle maaltijden, picknicks en drankjes voor het hele gezelschap.
Bij iedere overnachtingsplaats is ook een weitje voor de ezel om te grazen en overnachten.

De trekking is incl. kampeermateriaal (tenten, comfortabele self inflatable slaapmatjes, slaapzakken en kussens). Geschikt voor individuen, stellen en gezinnen. Van maart tot november.

De ezel is voorzien van een pakzadel met grote tassen om de dagbagage in te doen. De rest van je bagage wordt iedere dag per 4x4 naar de volgende overnachtingsplaats gebracht.
De trekking is incl. drankjes en alle maaltijden (iedere trekkingdag ontbijt, picknicklunch en diner).

Zelf meenemen: handdoeken, kussenslopen en lakenzakken voor in de slaapzak

Prijzen en mogelijkheden

  Kinderen <16 Volwassenen
2 daagse trekking (1 overnachting)  €75,- p.p.  €100,- p.p. 
3 daagse trekking (2 overnachtingen) €125,- p.p. €175,- p.p. 
4 daagse trekking (3 overnachtingen) €150,- p.p.  €225,- p.p. 
5 daagse trekking (4 overnachtingen) €200,- p.p. €300,- p.p. 

Minimaal 2 pers., solisten en groepen groter dan 5 op aanvraag.

Ezel
Per wandeldag €50,- per ezel.

Geinteresseerd? Mail ons: info@topofthepyrenees.com

Zoals beloofd, een verslagje over onze tocht met Marguerita.
Allereerst natuurlijk: heel,heel hartelijk bedankt voor de goede zorgen, de interessante tips en de prettige begeleiding. Veel van wat we gedaan en gezien hebben - en gegeten - in die hele week , was door jullie aangeraden en hadden we alleen nooit gevonden, al onze online voorbereiding ten spijt.

We vonden het alledrie een heel geslaagde vakantie - zij het erg warm, maar als we niet iets op het weer aan te merken zouden hebben, waren we geen Nederlanders.

De routes waren goed te doen, we maakten ons vooral zorgen over Marguerita, of ze het niet te warm zou krijgen en of ze al die smalle paadjes en rotsen wel zou kunnen nemen. Tegen beter weten in, want dat is nu juist waar ezeltjes voor zijn, uiteraard.

Marguerita was heel lief en gezeglijk. Je had aangegeven dat ze alles mocht eten wat ze wilde, wat erop neerkwam dat ze alles wilde eten waar ze bij kon, tot verdorde struiken aan toe. Toen we de eerste dag uitrustten met een boterham en een appeltje, kwam ze er gezellig bijstaan (onze fout, we konden niks vinden om haar aan vast te binden) en at een ook hapje mee - ongevraagd.
Bij de hut aangekomen - mooie, idyllische plek, met schitterend uitzicht - wist ze zich meteen naar binnen te wurmen en het pak brood van Savannah uit de openstaande koffer te stelen. Dat hebben we daarna maar niet meer opgegeten.

Als we haar ’s ochtends gingen halen, maar ook als ze ons boven zag vanuit haar wei, begon ze aandoenlijk te balken, en liep meteen naar het hek om ons op te wachten.

In ieder geval was het een heel leuke, bijzondere ervaring, we denken er met veel plezier aan terug!

Selecteer uw B&B, hotel of vakantiehuis

Top of the Pyrenees
4.6 out of 5 based on 857 user ratings.
Marvin's Music
Barokshop.com
Top of the Pyrenees
Marvin's Multimedia