lammergier, spaanse pyreneeen, ornithologie

Gieren spotten

Selecteer uw B&B, hotel of vakantiehuis

Op zoek naar de lammergier!

Middels een prachtige autorit komt u aan bij het startpunt, hier is de mogelijkheid een hunebed te bezichtigen, en een ronde van ongeveer een klein uur te lopen langs drie prachtige kapelletjes. Omdat het eerste dorpje bijna op de piek van een berg ligt, loopt u rondom deze piek, en heeft u prachtige 360 graden uitzichten. Hier ziet u vaak al de gieren rondcirkelen.

Het gierenspektakel begint echter pas echt bij het uitzichtpunt, waar u na een korte autorit het nationaal park in aankomt. Vanaf de parkeerplaats is het een klein half uurtje wandelen naar het uitzichtpunt, waar u gegarandeerd gieren zult zien. In elk geval de vale gier, maar meer dan 50% van de keren dat wij er geweest zijn, hebben we ook de lammergier daar gespot.

U heeft naast de vale gier en de lammergier kans op de steenarend en de aasgier.

Overigens is er alle dagen wel een kans een rode wouw, vale gier en/of slangenarend te zien, verder is er in de Spaanse Pyreneeen voor ornithologen van alles te zien. Een groepje Belgische ornithologen spotte recent ruim 100 verschillende vogelsoorten in een week tijd!Deze excursie is gratis en op eigen gelegenheid te doen.

Het PDF E-book "Excursies in en om Sobrarbe" biedt gedetailleerdere beschrijvingen van deze en al onze andere excursies. Hoe er te komen, wat mee te nemen, en verdere adviezen en uitleg. 62 pagina's A4, een schat aan informatie.

Hiernaast bevat het boek een keur van de beste restaurants in Sobrarbe, wat beginnersspaans en een beknopte roofvogelgids.

U ontvangt dit E-book twv € 20,- gratis wanneer u een accommodatie via ons boekt, maar u kunt het ook bestellen door ons een e-mail te sturen (niet gratis).

Wat anderen vinden:

"PS: we hebben goed gebruik kunnen maken van jullie PDF boek! Top!"

"Veel dank voor je e-book: we hebben o.a. veel wandelingen in de prachtige natuur gemaakt en heerlijk gezwommen in het meer."

Selecteer uw B&B, hotel of vakantiehuis

Top of the Pyrenees
4.6 out of 5 based on 857 user ratings.
Marvin's Music
Barokshop.com
Top of the Pyrenees
Marvin's Multimedia